Fabricate. Negotiating Design and Making

Fabio Gramazio, Matthias Kohler, Silke Langenberg (Hg.)
Fabricate
Negotiating Design and Making

2014. 24,5 x 24,5 cm, Hardcover
ISBN 978-3-85676-331-2
Englisch

Beiträge von den Forschungsinstituten Bartlett School of Architecture / University College London, Harvard University, Institute for Advanced Architecture of Catalonia, Institute for Computational Design / University of Stuttgart, Institute of Technology in Architecture / ETH Zurich, Massachusetts Institute of Technology, Princeton University, Yale University, und Gesprächen von Mario Carpo und Matthias Kohler, Neil Gershenfeld und Mark Burry, Achim Menges und Philip Beesley, Virginia San Fratello, Ronald Rael und Neri Oxman

The FABRICATE Conference 2014, an important forum for international discussion on digital fabrication in architecture, has been organised by Gramazio& Kohler, chair of Architecture and Digital Fabrication at ETH Zurich. In contrast to the fist FABRICATE Conference 2011 in London, which was balanced between practice and research, in 2014 the questions about design and materialisation in architecture, construction, engineering, manufacturing, material and software design are driven more by research institutions and young start-up entrepreneurs than by architectural practice. While digital fabrication technologies are becoming common practice in architecture for prototyping as well as in the realisation of buildings, contemporary research does not just investigate their further development, but presents ways to integrate them already in an early design phase.
In der Publikation werden aktuelle Arbeiten und herausragende Projekte im Bereich der digitalen Fabrikation vorgestellt und durch Gespräche unter Wissenschaftlern aus Forschung und Praxis ergänzt. Das Buch erschien zur FABRICATE Konferenz, die im Februar 2014 an der ETH Zürich stattfand.